Online Programma
van Leoniek van der Maarel

Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Je begeleidt jouw cliënten in rouw na overlijden, echtscheiding, levend verlies en/of ziekte (deze module is nog niet klaar). Je wilt je cliënten iets extra’s bieden.

Schrijf je in via de knop die je hier rechts vindt, en jij ontvangt binnen 48 uur jouw inloglink waarmee je direct in het programma van Lutografie kunt gaan.

Je kunt dan jouw cliënten ook direct aan de slag laten gaan met Lutografie. 

Nu voor de speciale webinar prijs van € 240,– excl. btw inclusief vermelding op website 

Normale prijs voor therapeuten: €399 ex BTW
Verlenging: Elk jaar mogelijk, maar niets verplicht.
Normale cliëntenprijs: €260 per deelname
Cliëntenprijs via therapeut: €0

 

 

 

Wat is lutografie

Met Lutografie maakt een rouwende zijn/haar eigen rouwboek onder begeleiding van opdrachten, meditaties, artikelen en lees- en filmtips. Men werkt op de eigen computer op een tempo dat past en op een tijd die uitkomt. Herinneringen staan centraal.

Door de opdrachten geeft men actief aandacht aan de rouw en gevoelens en ontdekt men hoe er vorm aan te geven valt. Door op afstand naar het verhaal te kijken ontstaat er meer inzicht, meer begrip over zichzelf en over wat er is gebeurd. Precies op die momenten van de dag dat iemand ervoor kan en wil gaan zitten. Men krijgt weer rust in het hoofd en in het lijf.

Voor jou als behandelaar betekent dit dat je in de sessies nog meer kunt doen waar je goed in bent: vragen, doorvragen, aanzetten tot reflectie en motiveren. 

Heb je een drukke praktijk? Dan kun je mensen aan je binden door ze vast met Lutografie te laten starten. Doordat men veel werk thuis doet, kun je ze eventueel wat minder live in de praktijk zien. Online begeleiding van het werk dat thuis wordt gedaan, is ook een mogelijkheid.

Is jouw praktijk nog in opbouw? Dan vind je in Lutografie een duidelijke structuur in hoe de rouwbegeleiding vormgegeven kan worden. 

Je ontvangt flyers om aan je cliënten mee te geven, een handboek over rouw (in combinatie met Lutografie) en toegang tot het forum waar je casuïstiek kunt delen of je vragen kwijt kunt. Daar kun je je ook inschrijven voor de tweemaandelijkse expert webinars.

Bekijk bovenstaande video om te ontdekken hoe Lutografie werkt

Wat andere hulpverleners zeggen…

Mijn cliënt vindt het fantastisch. Ze was begonnen om de rouw rond haar vader (na overlijden) centraal te zetten maar op mijn advies heeft ze de rouw om haar eigen leven centraal gezet (met alles wat daarin is gebeurd zoals geen kinderen kunnen krijgen in eerste instantie, enz.). Dit levert heel veel op! “

Wat krijgt de client bij Lutografie

Module 1:
Ik erken

Het verlies brengt chaos in je leven. Je hebt geen idee hoe je verder moet en waar je moet beginnen. In twaalf sessies help ik jou houvast te vinden in de chaos die is ontstaan waardoor je minder paniek zult ervaren en weer grip op je leven krijgt. Ik help je de confrontatie aan te gaan met wat er is gebeurd waardoor je het pijnlijke verlies niet meer hoeft weg te duwen. Je gaat aan de slag met de zoektocht naar hoe het was. Je gaat de verandering in je leven én in jezelf onderzoeken en je gaat ontdekken wie jij, zonder de overledene, bent. In de chaos krijg je overzicht en vind je weer houvast. Alles leg je vast in je eigen rouwboek: (mooie) herinneringen bewaren omdat ze de kracht geven om door te gaan en minder mooie herinneringen verwerken zodát je door kunt gaan!

Module 2:
Ik herken

De emoties kunnen je overvallen. Je durft niet meer te rekenen op stabiliteit in je gevoel. In twaalf sessies help ik je om te gaan met de gevoelens waardoor je beter kunt functioneren en weer op jezelf kunt vertrouwen. Ik ga je helpen grip te krijgen op je emoties en zonnestraaltjes toe te laten. Je gaat inzien dat je controle kunt hebben over de pijn die je voelt, zodat je ook weer gaat leren hoe jij kunt functioneren in jouw veranderde leven.

Module 3:
Ik verken

Je hebt momentjes van plezier en bent bang te ‘vergeten’. Bijna ongemerkt zit je op de weg omhoog. Dit kan leiden tot schuldgevoel. In twaalf sessies help ik je te ontdekken wat voor jou werkt en hoe je jouw dierbare overledene bij je kunt houden. Je gaat je gevoelens herkennen en bent steeds beter in staat daarmee om te gaan. Je leert hoe je jouw overledene mee kunt nemen in de momentjes van plezier, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen dat ook voor jou het leven doorgaat.

Module 4:
Ik verbind

Hoe meer jij je verbindt met het nieuwe leven, hoe minder er over de overledene wordt gesproken. In twaalf sessies help ik je hoe jij de overledene mee kunt nemen in jouw (sociale) leven en hoe je verbonden blijft over de dood heen. Je gaat invulling geven aan jouw nieuwe leven met de overledene bij je. Je leert hoe je nog steeds over jouw dierbare overledene kunt praten, hoe je omgaat met de omgeving die dit soms moeilijk vindt. Je gaat je weer verbinden met het leven en je leert erop te vertrouwen dat niet iedereen ‘zomaar’ doodgaat.

Tevens bevat elke module:

Opdrachten die je doet op jouw tempo waar en wanneer je wilt

Overzichtelijke stappen

Meditaties die je altijd en overal kunt doen

Artikelen en boekentips om je meer informatie te geven

Film en videotips

Wat andere hulpverleners zeggen…

”Ik heb in het laatste half jaar jonge vrouwen kunnen begeleiden via het Lutografie programma. Ze zijn er enthousiast over.

Ik vind het zelf een mooi programma om mee te werken en de gesprekken die we er over hadden waren goed, mooi en intens.

Wat heb jij een werk verzet om dit programma te ontwikkelen, chapeau hoor. 

Het is bijzonder om te ervaren hoe deze mensen d.m.v. Lutografie door het rouwproces heen gaan.

Dus ik ga er in 2021 graag mee verder.”

Wat andere hulpverleners zeggen…

De begeleiding is heel mooi afgerond. De cliënt heeft als aanvulling enkele opdrachten uit het programma thuis gemaakt. Precies zoals jij het ook bedoeld had.

Ze heeft het als een prettige aanvulling beschouwd; zo kon ze thuis – in kleine stappen- ook bezig zijn met het verdriet.”

Handboek Lutografie

Speciaal voor therapeuten is er het handboek Rouwen -met Lutografie-. Hierin vind je een concrete handleiding over hoe rouwverwerking kan verlopen en hoe je Lutografie hierbij kunt inzetten. Dit handboek kun je als ebook ontvangen of, tegen betaling van € 30,– excl. btw en verzendkosten, als papieren handboek.

 

  • Theorie: De rouwfasen van Kubler-Ross

  • Theorie: Het duale procesmodel

  • Theorie: De rouwtaken van William Worden

  • Beschrijving van elke module in het Lutografie programma

  • Aanwijzingen wanneer welke module geschikt is in het rouwproces zodat je jouw cliënt(en) optimaal kunt begeleiden

Leoniek van der Maarel

Leoniek van der Maarel

Rouwspecialist


“Ik ben psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut en enneagramcoach. Daarnaast heb ik veel trainingen gevolgd om mij allerlei behandelmethodieken eigen te maken.

Ik ben gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ik hou me al meer dan 20 jaar bezig met allerlei concepten rondom het ‘nieuwe rouwen‘. 

Maar misschien nog wel belangrijker is dat ik zelf uit het diepe dal van rouw ben geklommen.”