Online Programma
van Leoniek van der Maarel

Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Na een overlijden lijkt het leven overdekt te zijn door een grauwsluier. Je probeert keer op keer de donkere wolken weg te schuiven en verlangt er naar om af en toe een zonnestraal te zien. Het leven dat was, is niet meer. Wie jij was, is niet meer. En nu? Je hebt geen idee. Laat staan dat je weet hoe.

Soms is het moeilijk te geloven, maar wat je voelt blijft niet voor altijd. Ik heb dat aan den lijve ondervonden. Ook voor mij voelde het in 1995 alsof het leven ophield voor mij en mijn dochter. Nu, vijfentwintig jaar later, zijn we gelukkig.

We hebben allemaal de mogelijkheid om verdriet te dragen en te verwerken, om stapje voor stapje uit het diepe dal te klimmen. Dat is moeilijk en zwaar. Rouwen is keihard werken. Werken aan een andere relatie met degene die is overleden en ook werken aan een nieuwe manier van omgaan met het leven. Lutografie helpt daarbij.

Rouwen is keihard en vaak eenzaam werken. Therapie is meestal de enige hulp, maar niet iedereen wil of kan naar een therapeut.

Met Lutografie ga je online rouw verwerken door het maken van een eigen rouwboek. Elke sessie bestaat uit schrijf-, muziek-, teken-, bewegings- en zoekopdrachten die je in jouw eigen huis, op jouw eigen tempo doet – met of zonder (online) begeleiding van een therapeut.

Wat is lutografie

Met Lutografie ga jij jouw eigen rouwboek maken onder begeleiding van opdrachten, meditaties, artikelen en lees- en filmtips. Je werkt op jouw eigen computer op jouw tempo en jouw tijd. Jouw herinneringen staan centraal.

Door de opdrachten geef je actief aandacht aan jouw rouw en gevoelens en ontdek je hoe je er vorm aan kunt geven. Door op afstand naar je verhaal te kijken krijg je meer inzicht, meer begrip over jezelf en over wat er is gebeurd. Precies op die momenten van de dag dat je ervoor kunt gaan zitten. Je krijgt weer rust in je hoofd en in je lijf.

Bekijk bovenstaande video om te ontdekken hoe Lutografie werkt

Wat andere deelnemers zeggen…

Mijn rouw voelt als een vrachtwagen die gevuld is met hele zware stenen en elke keer als ik Lutografie doe, wordt er een steen van de vrachtwagen afgehaald.

Door de sessies, de artikelen, de video’s te bekijken en te doen, verplicht ik mezelf om door dit pijnlijke verdriet te gaan. Ik zou het iedereen die met zo’n enorm verdriet zit, aan willen raden. “

Wat krijg je bij Lutografie

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je direct starten. De stappen binnen Lutografie leiden jou langs de vier grootste rouwthema’s.


Ik erken

Het verlies brengt chaos in je leven. Je hebt geen idee hoe je verder moet en waar je moet beginnen. In twaalf sessies help ik jou houvast te vinden in de chaos die is ontstaan waardoor je minder paniek zult ervaren en weer grip op je leven krijgt. Ik help je de confrontatie aan te gaan met wat er is gebeurd waardoor je het pijnlijke verlies niet meer hoeft weg te duwen. Je gaat aan de slag met de zoektocht naar hoe het was. Je gaat de verandering in je leven én in jezelf onderzoeken en je gaat ontdekken wie jij, zonder de overledene, bent. In de chaos krijg je overzicht en vind je weer houvast. Alles leg je vast in je eigen rouwboek: (mooie) herinneringen bewaren omdat ze de kracht geven om door te gaan en minder mooie herinneringen verwerken zodát je door kunt gaan!


Ik herken

De emoties kunnen je overvallen. Je durft niet meer te rekenen op stabiliteit in je gevoel. In twaalf sessies help ik je om te gaan met de gevoelens waardoor je beter kunt functioneren en weer op jezelf kunt vertrouwen. Ik ga je helpen grip te krijgen op je emoties en zonnestraaltjes toe te laten. Je gaat inzien dat je controle kunt hebben over de pijn die je voelt, zodat je ook weer gaat leren hoe jij kunt functioneren in jouw veranderde leven.


Ik verken

Je hebt momentjes van plezier en bent bang te ‘vergeten’. Bijna ongemerkt zit je op de weg omhoog. Dit kan leiden tot schuldgevoel. In twaalf sessies help ik je te ontdekken wat voor jou werkt en hoe je jouw dierbare overledene bij je kunt houden. Je gaat je gevoelens herkennen en bent steeds beter in staat daarmee om te gaan. Je leert hoe je jouw overledene mee kunt nemen in de momentjes van plezier, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen dat ook voor jou het leven doorgaat.


Ik verbind

Hoe meer jij je verbindt met het nieuwe leven, hoe minder er over de overledene wordt gesproken. In twaalf sessies help ik je hoe jij de overledene mee kunt nemen in jouw (sociale) leven en hoe je verbonden blijft over de dood heen. Je gaat invulling geven aan jouw nieuwe leven met de overledene bij je. Je leert hoe je nog steeds over jouw dierbare overledene kunt praten, hoe je omgaat met de omgeving die dit soms moeilijk vindt. Je gaat je weer verbinden met het leven en je leert erop te vertrouwen dat niet iedereen ‘zomaar’ doodgaat.

Je krijgt bij Lutografie:

Opdrachten die je doet op jouw tempo waar en wanneer je wilt

In overzichtelijke stappen

Meditaties die je altijd en overal kunt doen

Artikelen en boekentips om je meer informatie te geven

Film en videotips

Wat andere deelnemers zeggen…

Ik vind het fijn om op deze manier bezig te zijn met mijn verdriet. Het helpt mij om praktisch/creatief bezig te zijn en zo uit mijn hoofd te gaan en weer in mijn lijf te komen.

Ik merk wel dat ik er echt tijd voor vrij moet maken, het lukt niet tussendoor, wat ook logisch is. “

Wat andere deelnemers zeggen…

Ik ben blij dat ik jouw site tegenkwam op mijn zoektocht naar iets dat passend was bij mij. 

Beide trajecten van jou ben ik nu aan het volgen en ik herken veel dingen, zijn er eyeopeners en is lutografie heel fijn om mee bezig te zijn. “

Leoniek van der Maarel

Leoniek van der Maarel

Rouwspecialist


“Ik ben psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut en enneagramcoach. Daarnaast heb ik veel trainingen gevolgd om mij allerlei behandelmethodieken eigen te maken.

Ik ben gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ik hou me al meer dan 20 jaar bezig met allerlei concepten rondom het ‘nieuwe rouwen‘. 

Maar misschien nog wel belangrijker is dat ik zelf uit het diepe dal van rouw ben geklommen.”

 

Aanmelden & Uitproberen

Klik op onderstaande knop om je aan te melden. Na de betaling kom je direct bij de leeromgeving om jouw account aan te maken en te starten.

Ben je niet tevreden of is het toch niet wat voor jou?
Geef dit dan in de eerste 14 dagen aan. Je krijgt jouw aankoopbedrag dan zonder vragen terug.

Je koopt de 4 modules (52 opdrachten), die je op jouw eigen tempo en tijd kunt doen vol met extra’s zoals meditaties, boekentips en prachtige opdrachten om met aandacht te rouwen, nu voor €197 inclusief BTW. Deze aanbieding is geldig tot 30 minuten na afloop van het webinar.

Het is in sommige gevallen tevens mogelijk om dit online traject te laten vergoeden door jouw verzekeraar.  

Heb je nog vragen?

Misschien staat jouw antwoord hier bij.
Zo niet? Stuur ons een mail.

Wanneer kan ik starten

Je kunt op ieder moment met Lutografie starten. 

Moet ik alle sessies doen

Wat jij doet, is aan jou.
De sessies zijn wel via een bepaalde volgorde opgebouwd. Een volgorde waarvan ik weet vanuit mijn twintig jaar ervaring in mijn praktijk, dat deze een rouwproces, in principe, goed volgt.
Als jij een sessie niet wil doen, dan is dat aan jou. Wellicht sluit de sessie daarna dan niet helemaal precies aan, maar dat neemt niet weg dat je nog steeds de sessie die je wel wilt doen, goed kunt doen.

Sommige sessies wil je misschien niet doen omdat ze te veel binnenkomen, of omdat je ze te confronterend vindt. Kijk of het je toch lukt ze dan te doen. Je kunt ook altijd een online consult aanvragen als je het moeilijk vindt.

Wat gebeurt er als ik een sessie niet af krijg?

Als je een sessie niet afkrijgt is dat geen enkel probleem. Neem je tijd. Dat is belangrijk. Je kunt je sessie, voor zover je hem afhebt, opslaan op je eigen computer en de volgende keer dat je hem opent kun je weer verder.

Hoe lang houd ik toegang

Zolang als de website online is, hou jij toegang. Ookal is jouw programma afgelopen, je blijft toegang houden.

In principe zal de website online blijven zolang als ik leef. Mocht ik overlijden dan kan het zijn dat alles wordt overgenomen door iemand anders, maar het kan ook zijn dat je bericht krijgt dat je de website op een bepaald moment offline zal gaan, zodat je de tijd hebt om alles te kunnen downloaden.

Ik heb een andere vraag

De vragen die je hebt kun je stellen via de mail. Het mailadres is info@lutografie.nl. 

Als je vraag echt niet kan wachten, bel dan met Leoniek of stuur haar een app: 06 21807653

Kan ik in termijnen betalen?

Je kunt in termijnen betalen. Als je in termijnen betaalt, komt er een kleine opslag op. Je betaalt dan 10% meer. De betaling gaat dan via Ideal. Als je dat wil, neem dan even contact op.
Als je in termijnen betaalt dan werken we met automatische incasso en geef je ons toestemming om iedere maand een bedrag van jouw rekening af te schrijven. Overigens, als je dat afgeschreven bedrag niet vertrouwt, kun je altijd contact opnemen met je bank en vragen het bedrag te ‘storneren’.
Uiteraard gaan we je dan wel bellen om te vragen wat er speelt.

Moet ik lid worden van facebook

Of jij lid wordt van de online community is aan jou. Alles binnen Lutografie is vrijwillig. Dus dat ook.
Je kunt op ieder moment lid worden van facebook. Ook als je al 11 weken bezig bent.

Kan ik contact hebben met een therapeut

Als je, buiten je Lutografie programma om, contact wil met Leoniek of een andere therapeut van Emoties-Enzo, dan kun je een (online) gesprek aanvragen.
Als jij Lutografie volgt via jouw eigen therapeut kun je daarmee natuurlijk ook altijd contact zoeken.

Wat moet ik doen als ik het niet snap?

Als je iets niet snapt is dat geen probleem.
Heeft het haast? Bel of stuur dan een appje naar Leoniek: 06 21807653. 
Kan het even wachten? Stuur dan een mail: info@lutografie.nl

Wordt lutografie vergoed door de verzekeraar?

Lutografie wordt gezien als therapie. Leoniek is psycholoog en wordt vergoed vanuit de aanvullende zorg. Aanvullende zorg vergoedt vaak een bepaald bedrag per keer en per jaar. Als je bij je zorgverzekeraar wilt informeren, vraag dan naar therapie bij Leoniek van der Maarel. Het werk van Leoniek valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’.