Online Hulpprogramma bij Rouw

Kies de versie van het programma
die bij jouw situatie past

Na een overlijden lijkt het leven overdekt te zijn door een grauwsluier. Je probeert keer op keer de donkere wolken weg te schuiven en verlangt er naar om af en toe een zonnestraal te zien. Het leven dat was, is niet meer. Wie jij was, is niet meer. En nu? Je hebt geen idee. Laat staan dat je weet hoe.

Soms is het moeilijk te geloven, maar wat je voelt blijft niet voor altijd. Ik heb dat aan den lijve ondervonden. Ook voor mij voelde het in 1995 alsof het leven ophield voor mij en mijn dochter. Nu, vijfentwintig jaar later, zijn we gelukkig.

We hebben allemaal de mogelijkheid om verdriet te dragen en te verwerken, om stapje voor stapje uit het diepe dal te klimmen. Dat is moeilijk en zwaar. Rouwen is keihard werken. Werken aan een andere relatie met degene die is overleden en ook werken aan een nieuwe manier van omgaan met het leven. Lutografie helpt daarbij.

Wat is lutografie

Met Lutografie ga jij jouw eigen rouwboek maken onder begeleiding van oefeningen, meditaties, artikelen en lees- en filmtips. Je werkt op jouw eigen computer op jouw tempo en jouw tijd. Jouw herinneringen staan centraal.

Door de oefeningen geef je actief aandacht aan jouw rouw en gevoelens en ontdek je hoe je er vorm aan kunt geven. Door op afstand naar je verhaal te kijken krijg je meer inzicht, meer begrip over jezelf en over wat er is gebeurd. Precies op die momenten van de dag dat je ervoor kunt gaan zitten. Je krijgt weer rust in je hoofd en in je lijf. Zodat je beter overeind kan blijven.

Wat krijg je bij lutografie

Met Lutografie werk je online aan jouw persoonlijke rouwproces in een online programma. Je krijgt toegang tot 10 verschillende verliesthema’s die het rouwproces volgen van verleden (jullie leven samen en het overlijden), heden (jouw uitdagingen, emoties en omgeving) en uiteindelijk kijkend naar de toekomst, waarmee je weer rust krijgt in je hoofd en in je lijf.


Elk thema bestaat uit stappen waar je met creatieve oefeningen actief aan de slag gaat, ondersteund door kijktips, artikelen en meditaties. De beelden en teksten die je creëert met de oefeningen kan je aan het einde van Lutografie (laten) printen en binden tot jouw eigen Lutografie herinneringsboek.

Ga meteen aan de slag

Lutografie na overlijden

Voor het online werken aan jouw persoonlijke rouwproces door overlijden van een dierbare.

Nu aanmelden

Lutografie na kindverlies

Voor het online werken aan jouw persoonlijke rouwproces door overlijden van jouw kind.

Nu aanmelden

Lutografie na stilgeboorte

Voor het online werken aan jouw persoonlijke rouwproces door overlijden van jouw kindje in de baarmoeder (ongeacht in welke week dit is gebeurd).

Nu aanmelden

Lutografie na levend verlies

Voor het online werken aan jouw persoonlijke rouwproces door een levend verlies (uitgezonderd kanker).

Nu aanmelden

Lutografie na echtscheiding

Voor het online werken aan jouw persoonlijke rouwproces door verlies van jouw relatie.

Nu aanmelden

Lutografie verder na kanker

Voor het online werken aan jouw persoonlijke proces na je behandelingen tegen kanker

Nu aanmelden

Lutografie voor jongeren

Speciaal gemaakt voor jongeren om hun persoonlijke rouwproces door overlijden van een dierbare online te verwerken.

Nu aanmelden